Bij acute pijn of andere spoedgevallen, belt u tijdens openingstijden met: 0703962688
buiten openingstijden met: 070-3110305

HomeDe praktijkBehandelingenPraktische zakenContactMaak een afspraak

Cosmetische tandheelkunde

Dit is het vakgebied, waarbij de tandarts zich bezig houdt met het verfraaien van het uiterlijk van de patiënt.

Cosmetische Tandheelkunde

Lelijke vullingen
Vullingen die verkleurd of lelijk zijn geworden, kunnen vaak relatief op eenvoudige manier worden vervangen. Dit is niet alleen bij de voortanden mogelijk maar ook bij de kiezen.
Tandverkleuring
Tanden kunnen een ongewenste kleur hebben, doordat deze dood zijn of door andere stoornissen. Door het gebruik van composietmaterialen is het ook goed mogelijk om een ongewenste kleur van een tand te veranderen.
Verandering van vorm
De vorm van een tand kan storend zijn, door bijvoorbeeld uit te steken of verdraaid te zijn. Vaak kan op eenvoudige wijze met composiet of porselein de vorm van de tand veranderd worden, zodat de afwijking wordt gemaskeerd.
Verandering van stand
Naast verandering van kleur en vorm is het ook mogelijk om een standcorrectie van tanden uit te voeren met behulp van composiet. Vaak wordt ook een combinatie van deze veranderingen toegepast.
Het sluiten van spleetjes
Voor sommige patiënten kan de opening tussen de voortanden een doorn in het oog zijn. Met facings of composiet restauraties kunnen de openingen vaak gesloten worden.
Porseleinen kronen
Soms is een element te veel in verval geraakt om deze nog met composiet op een fatsoenlijke wijze te kunnen herstellen. Een porseleinen kroon kan dan uitkomst bieden.
Tanden bleken
Tanden bleken wordt veelal toegepast indien men een lichtere kleur wil hebben of bij verkleuringen van het gebit. Er zijn verscheidene methoden om tanden en kiezen te bleken. Volgens recent onderzoek is het bleken van het gebit niet schadelijk en kan het op het ontstaan van cariës zelfs een gunstige invloed hebben.

Ga naar

HomeDe praktijkBehandelingenContact

Service

Maak een afspraakInschrijvenPatient wordenWijzigingen doorgevenTarievenBetalen

Tandartspraktijk Rijswijk

Bezoekadres: 
Burgemeester Elsenlaan 72
2283AB Rijswijk
Telefoon: 0703962688

U kunt ons mailen over het stellen van algemene vragen, stellen van medisch inhoudelijke vragen, wijzigen van adres en verzekerings gegevens. U krijgt binnen een dag werkdag(en) van ons een reactie.

Deze site is gebouwd door

Bij acute pijn of andere spoedgevallen, belt u
tijdens openingstijden met: 0703962688
buiten openingstijden met: 070-3110305

e-mail: tandartspraktijkrijswijk@tandartsinrijswijk.nl

hand-peace-o